Cropped landscape
Gazdaság
A CSOK hatékonyabb a lakáskasszáknál
2018-10-1806:08
A CSOK jól működő rendszer, hatékonyabb a lakáskasszáknál - mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában. Kovács Zoltán közölte: a lakáskasszákból kevesebb lakás épült az elmúlt tíz évben, mint az elmúlt három évben a CSOK-ból.
Elmondta azt is, hogy a CSOK-kal kapcsolatban - különösen a vidéki településeket, valamint a használt lakások felújítását érintően - több új elemet kívánnak bevezetni. A kormány konkrétumokat még nem tárgyalt, de a következő hetekben megszülethetnek a szükséges döntések, és még az év vége előtt megismerhető lesz az új konstrukció - közölte. 

A kormányszóvivő a közigazgatást érintő létszámleépítésről azt mondta: a központi közigazgatásban 18 százalék körüli az érintettek aránya. Akiknek munkája feleslegessé válik, azok számára az állam minden segítséget megad, hogy helyet találjanak maguknak. Ezzel együtt a közigazgatásban komoly béremelés is lesz, piaci vagy azt megközelítő béreket tudnak majd adni - mondta. Az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőinek Brüsszelben zajló csúcsértekezletéről Kovács Zoltán megismételte: Magyarország számára a Frontex nemzeti szuverenitást csorbító javaslata nem elfogadható. 

Megjegyezte: ezen véleményükkel nincsenek egyedül, még Angela Merkel német kancellár is úgy nyilatkozott, hogy nincs meg a kellő konszenzus.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ