Cover
Gazdaság
Papp László: Debrecen megküzdött a BMW-gyárért
2018-10-1220:17
A BMW beruházásának támogatásáról szóló szerződés írt alá pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a gyár képviselőjével. Papp László, Debrecen fideszes polgármestere az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta történelmi léptékű beruházás ez a város számára. A polgármester kiemelte, évek óta tudatosan hajtottak végre fejlesztéseket, annak érdekében, hogy a német autógyár végül Debrecent válassza új európai gyárának helyszínéül. 
Debrecen vonatkozásában azt tudom mondani, hogy történelmi léptékű beruházásról van szó - magyarázta Papp László.
A város észak-nyugati részén egy 400 hektáros területen építi fel új európai gyártóközpontját a BMW, ahol a híradásoknak megfelelően a legmodernebb technológia épül majd ki, ahol évi 150 ezer jármű gördül majd le. A beruházás nagyságrendje egymilliárd eurót is eléri.

A polgármester hangsúlyozta ezzel, ezer új munkahely teremtődik. Hozzátette, ennek a számnak a kétszerese, háromszorosa is létrejöhet a különböző szektorokban. 
Papp László elmondta tudatosan készültek arra, hogy versenybe szálljanak ezért a beruházásért, ez pedig nagyban érintette az oktatást is:
2015-ben amikor elindítottuk az új gazdaság fejlesztési folyamatainkat, akkor már érezhető volt az érdeklődés az ország keleti régiói iránt. Ezzel egy időben az oktatásban is elindítottuk azokat a fejlesztéseket, amelyek lassan elkezdenek beérni. 
Úgy gondoljuk, ha valaki Debrecent választja annak helyszínéül, hogy itt szerezzen tudást, akkor sokkal könnyebb lesz majd itt tartani a városban, főleg ha megfelelő minőségű és díjazású munkák jönnek létre - tette hozzá.

Debrecen városának polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy: 
ez nem egy ajándék, ezért nagyon komolyan meg kellett küzdeni.
Papp László kitért az infrastrukturális fejlesztésekre is, amelyekkel kapcsolat azt mondta: számos változás előtt áll Debrecen. Újításokat terveznek a  közlekedésben, a lakótelep-fejlesztésben és az oktatásban is. 
 
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ