Cropped landscape
Külföld
Horváth József: Ukrán állami forrásokból kaphat információkat a Mirotvorec
2018-10-1221:17
Az ukrán titkosszolgálatnál dolgozott korábban a Mirotvorec vezetője, a szervezet finanszírozása pedig máig tisztázatlan – tájékoztatta az ECHO TV Napi aktuális című műsorát Horváth József biztonságpolitikai szakértő, aki erről annak kapcsán beszélt, hogy több, mint háromszáz, kettős állampolgárságúnak tekintett magyar személy bizalmas adatait tették nyilvánossá egy szélsőséges ukrán honlapon, többek között négy vezető beosztású magyar nemzetiségű közalkalmazottét.
Horváth József feltételezése szerint a Mirotvorec az információit az ukrán kormánytól szerezheti az ugyanis biztos, hogy az adatok (lakcímek, útlevélszámok) nyilvánosan nem hozzáférhetőek.
Szabó Anett felvetésére a szakértő elmondta, hogy amennyiben az adatszerzés folyamán titkosszolgálati eszközök alkalmazására is sor került, abban az esetben bűncselekmény valósult meg, méghozzá több alkalommal.

Horváth József arról is beszélt, hogy a történések nem Oroszország érdekeit szolgálják, Ukrajna erőfitogtatása egyedül Magyarország, illetve a magyar kisebbség ellen irányul.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ