Cropped landscape
Sport
A virtuális pályákon is tarol a Mercedes
2018-10-1111:46
A Forma–1-es szezon már a hajrához közelít, az F1 hivatalos Esport bajnokságában pedig most kezdődtek a küzdelmek. Bereznay Dániel jóvoltából magyar versenyzőnek is szoríthatunk.
Lewis Hamilton magabiztos előnnyel vezeti az idei F1-es kiírást, és nagyon úgy tűnik, hogy hasonlóan nagy Mercedes fölényt ígér az F1 Esport világbajnokság is. A 10 F1-es csapatból csak a Ferrari az, amely nem indított Esport csapatot az F1 Esport Pro Series névre keresztelt bajnokságban, amelynek összdíjazása 200.000 dollár. A címvédő Brandon Leigh az első három futamból kettőn tudott diadalmaskodni, Ausztráliában és Kínában sem talált legyőzőre. A valós Forma–1-es istállók által kiválasztott játékosok között pedig ott van Bereznay Dániel is, aki Leigh csapattársaként a Mercedes gárdáját erősíti. Daninak jól sikerült az első három futam, Melbourne-ben hatodik lett egy büntetés után, majd Kínában a második helyen intették le. Ezt követően Bakiban sokáig vezette is a versenyt, ám a végén harmadik helyen zárt. Az azeri nagydíjat Frederik Rasmussen nyerte néhány ezredmásodperc előnnyel Leigh előtt. 
 
A bajnokság három részletben zajlik, az első megmérettetés után Dani a második helyen áll a tabellán csapattársa mögött, míg Rasmussen a harmadik. A további fordulókat október 31-én és november 17-én rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ