Cover
Külföld
Kovács István: Ukrajna történelmi hibát követett el
2018-10-0721:52
Az ukrán kormány feláldozza az egyébként jó ukrán-magyar viszonyt, csak azért, mert konfliktusa van Oroszországgal - jelentette ki az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója a Bayer show-ban. Kovács István hozzátette: kifogásolt törvények és intézkedések valójában az orosz kisebbség ellen irányulnak, azokkal azonban a magyar, lengyel vagy bolgár kisebbség helyzete is romlik az országban. A stratégiai igazgató szerint ezzel Ukrajna történelmi hibát követett el.
Ukrajna miután már elidegenítette magát a kelettől, most nyugati szomszédjától is igyekszik minél távolabb kerülni, ezáltal olyan helyzetbe kerül, hogy az ország  belátható időn belül fenntarthatatlan lesz - véli Kovács István. 

Felidézte: iparának, a gazdaságának túlnyomó többségét elvesztette, és jelen pillanatban is pénzügyi lélegeztetőgépen van. Úgy látja, hogy addig létezik Ukrajna államként, amíg az Amerikai Egyesült Államok és nyugati világ úgy gondolja, hogy szükség van rá. 
A stratégiai igazgató beszélt arról is, hogyha a magyar állampolgárok jogait egy szomszédos ország elkezdi korlátozni, akkor a magyar kormánynak nincsen más választása, minthogy arányos válaszlépéseket adjon. Ukrajna nem ismerte fel, hogy az országnak érdeke a jó magyar-ukrán viszony, így nem megoldást keresett, hanem elkezdett gyűlöletet szítani a magyarokkal szemben - hangsúlyozta.

Hozzátette: bár a magyarokat nem kötelezi egy jogszabály sem arra, hogy bejelentsék, hogy van magyar útlevelük is, mégis elkezdték őket listázni és a konzult is kiutasították. Ez teljesen jogtalan - szögezte le az elemző.

Kovács István szerint a kárpátaljai kisebbség elárulása az, hogy vannak olyan pártok, amelyek ezt a kérdést nem tartják nemzeti ügynek.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Bayer show
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ