Cropped landscape
Sport
Egy hét múlva Mecsek-rali
2018-10-0513:19
Egy hét múlva a Mecsekben felbőgnek a motorok. Az 52.Mecsek-ralira, a ralibajnokság utolsó előtti, 9. fordulójára több mint száz indulót várnak a szervezők. 
Új, vagy részben új gyorsasági szakaszok, új rajt- és célceremónia-helyszín, egy különleges amatőrrali-betétfutam – ennyiben lesz más az előző évekhez képest az idei Mecsek-rali. Az október 12-én kezdődő eseményről tartottak sajtótájékoztatót a Pécs Plázában pénteken.
 
Szerintem nagyon jók a pályák, reményeink szerint szeretni fogják a versenyzők. Szombaton 2x4 gyorsasági lesz, vasárnap 2 és fél. Izgalmas, nehéz, összetett pályákat építettünk 
- mondta Nagy Csaba, a szervezőbizottság elnöke.
 
Az ORB-sorozatban az abszolút kategória élmezőnye két fordulóval a bajnokavató előtt még meglehetősen nyitott, ahogy a géposztályok élén is nagy csata vár még a csapatokra.
 
Remélem, hogy ismét elérünk több tízezres nézőszámot. Nyilván ez rendkívül időjárásfüggő is. Maradjon ilyen, mint a mai nap folyamán van, süt a nap, felhő nincs az égen, és akkor ez mindenkinek egy jó hétvége lehet 
- nyilatkozta Lovay Miklós, az 52. Mecsek-Rali versenyigazgatója.
 
Összesen több mint 100 nevezés érkezett és idén az eddigi évektől eltérően ezen a hétvégén rendezik majd meg a rali „előszobájának” is tekinthető MARB és Sprint-kupa-sorozat Remeterét–Árpádtető közötti futamát is.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ