Cropped landscape
Gazdaság
Szajlai Csaba: A tíz évvel korábbi megszorítások az egész társadalmat visszavetették
2018-10-0421:10
Korábban a gazdasági növekedést hitelből finanszírozták, az ország pedig eladósodott. Egyebek mellett ezek az okok vezettek a tíz évvel ezelőtti válság kialakulásához - jelentette ki Szajlai Csaba, a Figyelő főszerkesztő-helyettese az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.
A gazdasági krízishelyzet idején a devizaadósság majdnem ötven százalékos volt, szemben a mostani helyzettel, amikor ez a szám húsz százalék alatt van - emlékezett vissza a 2008-as gazdasági állapotokra Szajlai Csaba.
A válság következtében számos szociális ellátás megszűnt, akárcsak a családi támogatások, a megszorítások keretén belül pedig befagyasztották a béreket a közszférában - idézte fel a Gyurcsány-kabinet intézkedéseit Velkovics Vilmos felvetésére a Figyelő főszerkesztő-helyettese. 

A gazdaság állapota jelentősen javult a tíz évvel korábbi állapotokhoz képest, ezt mutatja a jegybank irányadó rátájának, az alapkamat és a gazdasági növekedés mértékének kedvező irányba való elmozdulása is - jelentette ki Szajlai Csaba. 

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ