Cropped landscape
Belföld
Deák Dániel: A Jobbik elvesztette a kapcsolatot a választókkal
2018-10-0221:50
Nem szakad a párt, nincs kilépési hullám, a Jobbik továbbra is erős és egységes. Állították a párt képviselői hosszú heteken keresztül. Nem ezt támasztja alá a Figyelő birtokába került hangfelvétel, amelyen Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője és Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke hallható, amint éppen megbeszélik hogyan kezeljék a Toroczkai László és Dúró Dóra távozása miatt kialakult helyzetet és a kilépési hullámot. Deák Dániel, politológus, a Figyelő főmunkatársa az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kifejtette: a Jobbikon belül nagyon komoly konfliktusok vannak, így nem véletlen, hogy egy ilyen hangfelvétel nyilvánosságra kerül.
Egymás ellen harcolnak jelen pillanatban a politikusok a Jobbikon belül. Deák Dániel kiemelte, a hangfelvételen hallani lehet, hogy nem értenek egyet azzal az irányvonallal, amelyet képvisel a párt.
Amikor elindult a kilépési hullám, számos alapszervezet feloszlatta magát és csatlakoztak a Mi Hazánk Mozgalomhoz. A Jobbik fősodratú kommunikációja az volt, hogy többen lépnek be, mint ahányan kilépnek. A hangfelvétel bebizonyította, hogy hazugságot kommunikáltak és a saját párttagságukat is becsapták
- fejtette ki.

Sneider Tamás sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy szerinte ellényegtelenedett a parlamenti politizálás és a Jobbik a jövőben a településeken, a városokban, az utcákon lesz jelen, illetve az önkormányzati választásokra koncentrál. Deák Dániel hangsúlyozta: nem tudja mit csinált eddig a Jobbik, hiszen egy párt létének alapja, hogy az emberek között mozognak a politikusok.
Látszik, hogy ebben nagyon nagy lemaradása van a Jobbiknak. Tiszavasvári esete megmutatta, hogy egy jobbikos fellegvárban is tudnak a kormánypártok győzedelmeskedni. Ezek az időközi választások és alapszervezet felbomlások vidéken azt mutatják, hogy elvesztették a kapcsolatot a választókkal
- fogalmazott.
Deák Dániel hozzátette, jelen pillanatban örülhetne a Jobbik, ha a 15 százalékot elérné egy választáson, míg az áprilisi parlamenti választásokon 20 százalékot ért el.
Több százezer szimpatizáns mondott le a Jobbikról és ott van a Mi Hazánk Mozgalom, mely egy esetleges kihívója lehet a pártnak és már van kimutatható támogatottsága. Nagyon sokan mennek át nem csak a párt politikusai közül, hanem a szimpatizánsai közül is
- emelte ki. A politológus úgy véli, ennek tudható be, hogy Sneider Tamás próbál egy radikálisabb hangnemet megütni, de ezzel csak azt éri el, hogy a DK-hoz hasonlóan csak egy nagyon szűk csoporthoz tud majd szólni.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ