Cropped landscape
Gazdaság
György László: Magyarország mellérendelt partner kíván lenni
2018-10-0120:31
Az Európai Bizottság miközben csökkentené a felzárkózásra szánt uniós forrásokat, ezzel párhuzamosan növelné az innovációra költött forrásokat, de ezeket az innovációban egyébként is élen járó országok között osztanák szét - mondta György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár Napi aktuális című műsorunkban. Az államtitkár szerint ha a bizottságnak fontos az EU fejlesztése, a tervezett két százalék helyett húsz százalékra emeli a magyaroknak és a régiónak szánt innovációs forrásokat. 
György László felidézte: korábban a kohéziós szakpolitika segítette a mellérendelt kapcsolatok kialakulását, ezért erős Európa magja. Ma viszont a kohéziós politika Európa keleti és nyugati fele között egy alá- fölérendeltségi viszonyt finanszíroz, ők fejlesztenek, ők férnek hozzá a piacokhoz, Magyarországon pedig az hozzájuk képest olcsóbb munkaerőben látnak lehetőséget - véli az államtitkár.
György László elmondta: egyetért azzal, hogy Európa legyen versenyképesebb, mert ha nő a torta mérete, akkor lesz mit elosztania a kohéziós politikának. 
Jelen pillanatban az innovációs forrásokat közvetlenül Brüsszelből saját maguknak osztják ki Európa fejlett tagállamai.
- mondta az államtitkár.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ