Cropped landscape
Sport
Hamilton nyert Szocsiban
2018-09-3019:14
Lewis Hamilton nyerte a Forma–1-es világbajnokság Orosz Nagydíját. A brit mögött csapattársa, Valtteri Bottas lett a második, a ferraris Sebastian Vettel pedig a harmadik.
A rajt után az élről induló Valtteri Bottas fordult el elsőként az első kanyarban, majd őt követte mercedeses csapattársa, Lewis Hamilton, valamint Sebastian Vettel a Ferrarival. Az élen a sorrend a boxkiállásokig nem is változott. Vettel azonban egy körrel hamarabb ment ki friss gumikért, mint Hamilton, az elévágási kísérlet pedig sikeres volt a Ferraritól, így átmenetileg helyet cserélt a két versenyző. A világbajnoki címvédő brit azonban nem sokáig maradt német vetélytársa mögött, a 16. körben Hamilton visszaelőzte Vettelt. A 25. körben aztán a brit újabb pozíciót lépett előre: Bottasnak kellett csapatutasításra elengednie a vb-pontverseny éllovasát, aki végül meg is nyerte a futamot. Másodikként a finnt, harmadikként pedig Vettelt intették le.
 
Győzelmével Hamilton 50 pontra növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben a második helyen álló Vettellel szemben. Folytatás egy hét múlva, Japánban.
 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ