Cropped landscape
Kultúra
Észak-amerikai turnéra indul a Magyar Nemzeti Táncegyüttes
2018-09-3008:53
Észak-amerikai turnéra indul októberben a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, amely az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékezve a Kárpát-medence legszebb táncait viszi el az Egyesült Államokban és Kanadában élő magyar közösségekhez. 
A jövőre 70 éves Honvéd Együttes tánckara egyebek mellett Chicagóba, Seattle-be, Mountain View-ba, Los Angelesbe, San Diegóba és Torontóba viszi el a Spirit of Hungary - 1848 című előadását az október 18-tól november 4-ig tartó turnén - olvasható a társulat Facebook-oldalán.
   
A Zsuráfszky Zoltán által vezetett Magyar Nemzeti Táncegyüttes nagyszabású turnéja az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára emlékezve viszi el az amerikai és kanadai közönséghez a Kárpát-medence legszebb táncait.
   
A társulat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tervezett turné magas művészi színvonalú produkciót visz az amerikai magyar közösségeknek, így erősítve az összetartozás és a nemzeti identitás érzését, amely a Magyar Nemzeti Táncegyüttesnek, mint az ország egyik legnagyobb táncegyüttesének alapvető és kiemelt küldetése.
   
A társulat legújabb arculati filmje a közelmúltban vált elérhetővé a Facebookon.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ