Cropped landscape
Gazdaság
Szalai Piroska: Munkanélküliség tekintetében a legjobbak között van Magyarország
2018-09-2822:05
Még soha nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint 2018. júniusában-augusztusában a versenyszférának köszönhetően, amely a legtöbb új belépőt tudta garantálni – mondta el Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.
A teljes munkaerőpiacon ez a csaknem negyvenezres emelkedés úgy valósulhatott meg, hogy a munkaerőpiaci helyek száma drasztikusan, mintegy kilencvenezerrel bővült – jelentette ki a szakértő. A külföldi munkavállalók száma ezzel párhuzamosan körülbelül tízezerrel csökkent. 

A gazdaság bővítésében további előrelépést jelentene, ha további munkavállalókat lehetne mozgósítani, jelenleg erre megvan az esély – mondta el Szalai Piroska Tóth Kriszta felvetésére. A teljesítmény fokozásának további módja a modern technológiák alkalmazása és a versenyképesség erősítése.

A munkaerőpiaci szakértő arról is beszélt, hogy a munkanélküliség tekintetében a legjobbak között van Magyarország. Ez általában dobogós, ritkább esetben negyedik helyet jelent. Csehország és Németország áll előttünk, az Európai Unió országai közül mindenki más Magyarország mögé szorult. Foglalkoztatás tekintetében már eljutottunk az uniós átlag fölé, annak ellenére, hogy 2010-ben a legutolsók között voltunk a foglalkoztatási rátában – emlékeztetett Szalai Piroska.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ