Cover
Külföld
Horváth József: Európában titkosszolgálati eszközökkel vívnak háborút
2018-09-2720:05
Lejárató kampányba kezdtek a bevándorláspárti erők, drónokkal, fotósokkal követik Magyarország miniszterelnökét, az EP-kampányban pedig biztosra vehető, hogy mindez fokozódni fog. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Horváth József, biztonságpolitikai szakértő azt mondta: az ilyen műveletekhez komoly előkészületek, kapcsolatok kellenek, sokszor titkosszolgálati jegyeket mutatnak.
A szakértő reagált a miniszterelnökről Ferihegyen készült fotókra, szerinte már az komoly kockázati tényező, hogy valaki néhány méterről lencsevégre tudta kapni a miniszterelnököt, emellett már a gép indulásakor tudta az úti célt.
Akár a szervezett bűnözés, akár egy ellenérdekelt titkosszolgálat vagy egy terrorszervezet számára a miniszterelnök egy kiemelt célpont
- fogalmazott.
Hozzátette: aki ilyen információkkal kereskedik, az törvénysértést követ el. 
Horváth József szerint az akció ezek mellett is komoly veszélyeket hordozott magában, akár Orbán Viktor testi épsége is veszélyben lehetett volna.
Amilyen erővel ezt a fényképet meg tudták csinálni, ilyen erővel ilyen távolságról a magyar miniszterelnököt lelőni nem kihívás
-fogalmazott.

Horváth József szerint egy ilyen helyzet ellen nagyon nehéz védekeznie a titkosszolgálatoknak, hiszen a reptér már nem magyar állami tulajdonban van, ez pedig megnehezíti az információk védelmét.

A szakértő reagált a Beregszászon készült rejtett kamerás felvételekre is, ahol ukrán állampolgárok tesznek magyar állampolgársági esküt a konzulátuson.
Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: jelenleg a világ újrafelosztása zajlik, amit Európában nem fegyverekkel vívnak, hanem titkosszolgálati eszközökkel. Szerinte a beregszászi eset is ennek a küzdelemnek a példája.

Kiemelte: a felvétel készítője profi eszközökkel dolgozhatott.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ