Cropped landscape
Gazdaság
Dömötör Csaba: A turizmus a hazaszeretet egyik kifejezési formája
2018-09-2712:38
A kormánynak a turizmus több mint egy gazdasági ágazat, az a hazaszeretet egyik meghatározó kifejezési formája. Magyarország egyre határozottabban jelenik meg az idegenforgalom világtérképén, amit az idei turizmus világnapi konferencia megrendezése is jól bizonyít - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a turizmus világnap csütörtöki megnyitóján Budapesten.
Dömötör Csaba kiemelte: a turizmus Magyarországon közvetve a GDP 10 százalékát adja, 420 ezer dolgozót foglalkoztat. A turizmus a magyar gazdaság húzóágazata - hangsúlyozta. 
    
Digitális átalakulás és a turizmus kapcsolatáról idén Budapesten több mint 40 ország szakértői tanácskoznak a turizmus világnapján. A konferenciának négyévente adhat európai ország otthont - mondta. A magyar kormány kiemelten támogatja a hasonló jelentős nemzetközi rendezvényeket. 
    
Zurab Pololikashvili, az UNWTO (az ENSZ turisztikai világszervezete) főtitkára arról beszélt, hogy tavaly 16 millió turista kereste fel az országot, amit jelentős sikernek nevezett. A kilátások alapján ez a szám tovább fog növekedni, egyre több turista fog érkezni Magyarországra - mondta. 
 
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ