Cropped landscape
Vélemény
Bayer Zsolt: Két orvosi eset
2018-09-2706:25
A másik eset ajkai. Egy, korábban az ajkai kórházban dolgozó, majd felmondott altatóorvos olyasmiket írt ki a Facebookjára, amiket nem tudunk idézni. Akit pontosan érdekel, megtekintheti a Bádog blogon. Lapunk felületén elég, ha annyit idézünk összefoglalásképpen, hogy a „doktor úr” közéleti írásaiban bőven vannak testnedvek, szó esik ott arról is, hogy Orbán Ráhel újra „ellett” (ezt annak idején Szanyi nyakába akarták varrni, ő kikérte magának, hogy ilyet mondott volna, ez az „orvos” viszont büszke rá), szó esik továbbá arról, hogy az altatóorvos szívesen látja a fideszeseket, mert tudja, hogyan kell elaltatni őket örökre. Bayer Zsolt a Magyar Időkben megjelent írását teljes terjedelmében közöljük. 
Az első eset budapesti. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet legjobb – és az ország egyik legjobb – szívsebészét kirúgták állásából. Illetve pontosítsunk, nevesítsünk, hiszen a történetnek pontosan ismert alanyai vannak: akit kirúgtak, dr. Székely László szívsebész. Aki kirúgta, dr. Andréka Péter, az intézet megbízott főigazgatója. 
 
Lássuk az okot! Egy műtét során dr. Székely plasztikai sebészt hívott egy fiatal nőhöz, akinek megsérült a mellimplantátuma (köznyelvben szilikon). Dr. Székely éppen szívbillentyű-beültetést végzett, és úgy ítélte meg, az a legjobb és legegyszerűbb megoldás, az szolgálja leginkább a beteg érdekét, ha a megsérült implantátumát akkor és ott kicserélik, megkímélve őt ezzel egy újabb műtéttől. Ehhez kérte plasztikai sebész segítségét, amit meg is kapott. A beteg jól van, újabb beavatkozásra nincs szüksége. 
 
Dr. Andréka az eset kapcsán kijelentette, hogy a plasztikai sebésznek nem volt szerződése a kórházzal, ezért jogtalanul végzett műtétet, ezért dr. Székelyt eltávolítja állásából. 
 
Dr. Andréka oka nem ok, hanem indok. A háttérben pedig az áll, hogy dr. Andréka mellett dr. Székely is pályázott az intézet igazgatói posztjára. Végül dr. Andréka lett a befutó, és attól fogva azt leste, miképpen távolíthatja el az intézményből riválisát. 
 
Az ilyen vezető tökéletesen alkalmatlan feladata ellátására. Ugyanis bosszúálló, pitiáner jellemről van szó, aki arra használja a hatalmát, hogy leszámoljon vélt vagy valós ellenfelével, riválisával. 
 
S mivel a rivális esetünkben az ország egyik legjobb szívsebésze, akinek tudása és munkája teljesen nyilvánvalóan pótolhatatlan, dr. Andréka intézményvezetőként a betegek érdekeit sértette meg elsősorban. Ezért az egyetlen helyes döntés, ha dr. Andrékát leváltják, és dr. Székelyt visszaveszik. Ez pedig az intézmény fenntartójának feladata. 
 
A másik eset ajkai. Egy, korábban az ajkai kórházban dolgozó, majd felmondott altatóorvos olyasmiket írt ki a Facebookjára, amiket nem tudunk idézni. Akit pontosan érdekel, megtekintheti a Bádog blogon. Lapunk felületén elég, ha annyit idézünk összefoglalásképpen, hogy a „doktor úr” közéleti írásaiban bőven vannak testnedvek, szó esik ott arról is, hogy Orbán Ráhel újra „ellett” (ezt annak idején Szanyi nyakába akarták varrni, ő kikérte magának, hogy ilyet mondott volna, ez az „orvos” viszont büszke rá), szó esik továbbá arról, hogy az altatóorvos szívesen látja a fideszeseket, mert tudja, hogyan kell elaltatni őket örökre. 
 
Nos, az eset itt sem túl bonyolult. Ezt az „embert” dr. Dombóvári Zalánnak hívják. Ha ő lenne a világ legjobb altatóorvosa, akkor sem engedhető meg, hogy praktizáljon. Aki embertársa szülését ellésnek nevezi, aki embertársai fejének anyjukba szakadásáról írogat büszkén, aki más halálán örvendezik és mások örökre elaltatásáról ír „viccesen”, az közveszélyes, beteg pszichopata, akit haladéktalanul el kell tiltani hivatása gyakorlásától. 
 
Például azon egyszerű oknál fogva, hogy ezek után egyetlen fideszes sem lenne hajlandó megengedni, hogy ő altassa el, még akkor sem, ha sürgős beavatkozásra lenne szükség. 
 
Így dr. Dombóvári puszta léte életeket veszélyeztet. Éppen ezért ezúton is követeljük, hogy a Magyar Orvosi Kamara és az Orvosi Etikai Bizottság tegye a dolgát, takarítsák el ezt a gazembert, méghozzá haladéktalanul! 
 
Dr. Dombóvári pedig, amint tehéntrágyát lapátol hűvös halomba, ismét azt ír a közösségi médiában, ami beteg lelkéből kikívánkozik. Semmi probléma. Ezt azonban két pozícióból nem teheti meg: orvosként és tanárként. 
 
Úgyhogy az illetékesek haladéktalanul tegyék a dolgukat, mielőtt más teszi.

Bayer Zsolt - Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ