Cropped landscape
Belföld
Mráz Ágoston Sámuel: A balliberális sajtó kettős mércét alkalmaz
2018-09-2619:54
Hivatali vesztegetés gyanújával feljelentette a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd a miniszterelnököt, mert Orbán Viktor magánrepülővel utazott az egyik magyar focicsapat külföldi mérkőzésére. Az út részleteiről az az atlatszo.hu írt, amely bevételeinek több mint harmadát Soros György Nyílt Társadalom alapítványától kapja. A portál egyébként a korábbi baloldali kormányok kétes ügyeiről egyszer sem számolt be. A Nézőpont Intézet vezetője szerint a balliberális sajtó kettős mércét alkalmaz. 

Soros György "oknyomozó" blogja pénzt nem kímélve támadja a magyar kormányt


Honnan van pénze egy alig látogatott, reklámokat alig megjelentető honlapnak komoly összegeket igénybe vevő drónos akcióra, drága külföldi utakra, csúcskategóriás fényképezőgépekre és a legújabb technikai berendezésekre? Amerikából, egyenes Soros György péntárcájából. Az Átlátszó a milliárdos üzletember tengerentúli utalásaiból politikai küldetést teljesít Magyarországon - írja az Origo.

Hétfőn teljes pályás támadást indított a „magyar kormányzat és holdudvarának különböző szereplői ellen” az ellenzéki Átlátszó. A lejárató anyagban a szocialista rendszer egyik szellemi tartópillérére, az irigységre bazíroztak, ilyen módon kívánták megtámogatni a magatehetetlen állapotban lévő ellenzéki pártokat. És persze hazugságokkal. Ehhez minden eszközt megengedettnek tartottak: drónokkal (pilóta nélküli repülőgéppel) hosszú időn keresztül megfigyelték a célszemélyeket, hónapokon keresztül bokrokban bujkálva arra vártak, hogy lencsevégre kapják a szabadságukat töltő ellenséges célpontokat.A balliberális médiában is szokatlanul agresszív akció felveti a kérdést: léteznek-e még erkölcsi normák a honi ellenzéki újságírásban, vagy bármi megengedhető, hogy politikai céljaikat elérjék? Ha górcső alá vesszük, hogy honnan, és legfőbbképpen kinek a pénzéből került sor a megfélemlítési akcióra, akkor érthetőbbé válik a jelenség.

Az Átlátszó Soros György pénzéből politikai küldetést teljesít

Az Átlátszó egy alacsony látogatottságú, magát oknyomozónak meghatározó portál, amely száz százalékban a Fidesz, vagy Fidesz-közeli személyek, vagy annak tartott emberek lejáratásával van elfoglalva. Ha ezeket a tényeket rögzítjük, akkor egészen biztos felmerül a következő kérdés az olvasóit meglehetősen egyoldalúan tájékoztató felülettel kapcsolatban:

egy alig látogatott, reklámokat alig megjelentető honlapnak, honnan van pénze komoly pénzeket igénybe vevő drónos akcióra, drága külföldi utakra, csúcskategóriás fényképezőgépekre, és a legújabb technikai berendezésekre?
A válaszért nem kell különösebben messzire menni, elegendő a portál „Pénzügyi beszámolók, közhasznúsági jelentések” menüpontjára kattintatni, és megoldás szemünk láttára ugrik ki. 

Soros György Amerikából utal, az Átlátszó köszöni szépen, és támadja a kormányt, és annak tagjait. 

Ugyanis 

a portál bevételeinek több mint harmada a Nyílt Társadalmak Alapítványtól, azaz Soros alapítványától származik. 2017-re ez lebontva 50 millió forintot jelentett. 
Vagyis a főállású lejárató portál bevételeinek harmada a tengerentúlról érkezik, ami rámutat arra, hogy miért ilyen szorgalmasak, ha a Fideszről, és a kormányról van szó. Hogy nemcsak egy évben volt ilyen mázlija az Átlátszónak, azt jól mutatja, hogy 2016-ban is hasonlóak voltak az arányok: a pénzek harmada Amerikából érkezett, egész pontosan 33 millió forint. 
 
A támogatás tehát az amerikai milliárdostól jön, így értelemszerűen a portál tulajdonosi körében is az ő emberei ülnek.

Bodoky Tamás Soros hazai médiabirodalmának fontos szereplője: ő az összekötő a Magyar Narancs és az Átlátszó között. Előbbinél dolgozott, utóbbinál alapító volt. Jelenleg Bodoky az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Tordai Csaba jogász, Bajnai Gordon egykori MSZP-s miniszterelnök pártalapító társa volt az azóta megszűnt, Juhász Péter-féle Együttben, igaz, ezt Tordai a mai napig tagadja. Az Átlátszó mögött fellelhető szervezet az Asimov Alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke Maróy Ákos, kiterjedt üzleti kapcsolatokkal rendelkező véleményformáló. 
 
A felügyelőbizottság és tanácsadó-testület is tele van a hazai Soros-világ jól bejáratott szereplőivel. A testület elnöke az a Pelle Andrea ügyvéd, aki azzal került be a hírekbe, hogy Soros György érdekeinek megfelelően igyekezett a magyar igazságszolgáltatás munkáját befolyásolni. Az érintett tagadta a híreszteléseket, szerepe azonban azóta sem teljesen tisztázott. Tag továbbá Mong Attila, aki kutatóként tagja a Soros-közeli Mérték Médiaelemző Műhelynek. Itt kollégája az a Polyák Gábor, aki a tavaly decemberi LIBE-meghallgatás résztvevőjeként a magyar kormány ellen foglalt állást, Judith Sargentini szólamait fújva.

A Soros által kitartott propaganda média nem foglalkozik a baloldal kényes ügyeivel


Sem Gyurcsány Ferenc, sem Juhász Péter, sem Veres János, sem Hunvald György kétes ügyei nem zavarták a Soros György által finanszírozott médiát, és tényfeltárásuk sem égett olyan hőfokon, mint amikor a jelenlegi bevándorlásellenes kormánypárti politikusokról kell hazudozniuk - írja az Origo.

Miközben a Soros György által finanszírozott médiumok abból próbálnak meglehetősen szánalmas módon támadást indítani a kormány ellen, addig a korábbi években a baloldali politikusok által okozott botrányok idején mélyen hallgattak.

Senki nem kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök ellen,

aki 2004 és 2006 szeptembere között összesen 17-szer utazott hivatalos útjain magángéppel, ezeknek az összértéke összesen 117 millió forint volt. Fontos megemlíteni, hogy Gyurcsány 2006 májusától országgyűlési képviselő volt, ezért ezen utaknak szerpelnie kellett volna a vagyonnyilatkozatában 
- számolt be róla az Index.

Hallgatott a baloldali média akkor is, amikor kiderült, hogy az akkor még V. kerületi önkormányzati képviselő, Juhász Péter nyaralását egy nagyvállalkozó fizette. Juhász próbálta eltitkolni a nizzai luxusnyaralását, de kiderült, hogy saját költség nélkül üldözte a korrupciót családja és barátai társaságában. Később kiderült, hogy az utat Bojár Gábor, a Graphisoft és az óbudai magánegyetem alapítója finanszírozta, aki szerint az ördöggel is érdemes összefogni a kormányváltásért. Az asszonyverésen lebukott, a választásokon 1 százalékot sem elért „politikus” rendszeresen pénzt tarhált a magyar emberektől, miközben kiderült, a világ egyik legdrágább luxustengerpartján nyaralt.
 
Veres Hunvald magángépén repülgetett - számolt be róla a hvg.hu
Szintén eltussolta a balliberális média döntő többsége azt az ügyet, amit még a Magyar Nemzet írt meg 2011 áprilisában. Akkor derült ki, hogy Veres János volt pénzügyminiszter, Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank volt vezérigazgatója és Székely Árpád akkor hivatalban lévő moszkvai magyar nagykövet voltak az első külföldre tartó utasai a sokáig börtönbe is zárt Hunvald György egykori erzsébetvárosi szocialista polgármester érdekeltségébe tartozó magánrepülőgépnek. 

A napilap birtokába került dokumentum tanúsága szerint a Sky Jet Aviation Kft. munkatársa 2008. május 21-én örömmel tudatta a szakszolgálat által Házmester fedőnéven megfigyelt polgármesterrel: megérkeztek Moszkvából, és „megvolt az első kormánygépünk az éjszaka”, amelyen a miniszter, a nagykövet és a bankár utazott. A Hunvald és a kft. kapcsolatát alátámasztó jelentés arra is kitér, hogy a további fuvarokról érdeklődő szocialista politikus óva intette cége munkatársát: nehogy kiderüljön, ő áll a vállalkozás mögött.

A repülő első külföldi útja egybeesett azzal az időszakkal, amikor a Gyurcsány-kormány a moszkvai kereskedelmi kirendeltség értékesítését intézte.Az ügyben annak gyanújával nyomoztak, hogy az ügylet hétmilliárd forint vagyonvesztést okozott a magyar államnak.

ECHO TV - A nemzet hangja/ Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ