Cropped landscape
Gazdaság
Sok olyan sikertörténetre lenne szükség, mint amilyen a Béres családé + VIDEÓ
2018-09-2512:43
Ha a Béres család sikereiből nemzetgazdasági következtetéseket szeretnénk levonni, akkor azt a tanulságot fogalmazhatjuk meg, hogy ilyen történetekből még sok kellene Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán, a gyógyszerészek világnapján. A kormányfő beszédében kiemelte, szerint a magyar gazdaság akkor lesz biztonságban, ha a magyar vállalatok és vállalkozások súlya meghaladja majd Magyarországon a nemzetközi vállalatokét. 
Orbán Viktor lenyűgözőnek nevezte azt a tempót, ahogy a Béres család dolgozik, hiszen az elmúlt két évtizedben 10 milliárd forintnyi fejlesztést valósítottak meg Szolnokon. 

A kormányfő kiemelte, a Béres család egy tudományos felfedezés köré felépített egy családi vállalkozást, majd létrehozott egy nemzetközi szinten is sikeres családi tulajdonban lévő vállalatot. 
Az innováció az Önök cége esetében nem egy rubrika a vállalat költségvetésében, hanem családi hagyomány
– mutatott rá a politikus, aki szerint nincs is más út s sikerhez, mint újabb termékek fejlesztése és a meglévők korszerűsítése.  

Orbán Viktor rámutatott, sok olyan sikertörténetre lenne szükség, mint amilyen a Béres családé, ennek érdekében a kormány igyekszik segíteni a családi vállalkozásokat. Hozzátette: az olyan erős vállalatokat, mint a Béres Csoport abban kell segíteni, hogy megfelelően ki tudják magukat nőni. 
A miniszterelnök szerint minden valamit is magára adó, a gazdaságát erősíteni akaró ország igyekszik helyzetbe hozni a saját iparát, hiszen a globális piacon bármikor kialakulhatnak „pusztító viharok”, amelyek egész országokat képesek a tönk szélére sodorni.
A viharokkal akkor tudunk eredményesen megküzdeni, ha a nemzetgazdaságunkat mozgásban tartó vállalatok között a megfelelő erős képviselve ott vannak a magyar cégek is
– közölte. Orbán Viktor szerint a magyar gazdaság akkor lesz biztonságban, ha a magyar vállalatok és vállalkozások súlya meghaladja majd Magyarországon a nemzetközi vállalatokét. 
A politikus úgy fogalmazott,
a nemzetközi nagyvállalatokkal „pariban” lévő, fajsúlyos magyar cégekre van szükség ahhoz, hogy a magyar gazdaság stabil maradjon és ebben kulcsszerepet játszik a Béres család, a vállalatuk és a többi, hozzájuk hasonló magyar cég.
A teljes beszéd: 
A miniszterelnök Facebook-oldalán osztott meg fotókat az eseményről, amelyeket IDE KATTINTVA megtekinthet. 

ECHO TV - A nemzet hangja 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ