Cropped landscape
Krónika
Ismét letartóztatták a rendőrgyilkost
2018-09-2207:50
Az illetékes járásbíróság letartóztatta az idén 59 éves Németh Istvánt, akit gyermekei megerőszakolásával gyanúsítanak. A férfit 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték két gyilkosságért, 2000-ben feltételes kedvezménnyel szabadult a büntetéséből - írja a Magyar Idők. A Heves Megyei Főügyészség közlése szerint 2007-ben vagyon elleni bűncselekményeket követett el, amelyek miatt felfüggesztett szabadságvesztést kapott, majd 2017 őszéig Tarnaszentmiklóson lakott akkori élettársával, akivel közösen nevelték két kiskorú gyermeküket, egy fiút és egy lányt.
A gyanú szerint Németh heti rendszerességgel erőszakolta meg a gyerekeket a falu egyik lakatlan, romos házában. A férfi az élettársi kapcsolat felbomlása után Győr-Moson-Sopron megyébe költözött, ott fogták el, a gyermekek pedig áprilistól nevelőszülőknél élnek. Amennyiben tette bizonyítást nyer a bíróságon, öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki vele szemben.

Németh a Soós-féle banda tagjaként két gyilkosságot követett el Budapesten. A bűnözők 1979. július 10-én a XVIII. kerületben, a városból kivezető út mentén álló Steinmetz kapitány szobra melletti őrbódéban lecsaptak az ott posztoló rendőrre.

A tiszthelyettes holttestét kilométerekkel odébb, egy kukoricaföldön találták meg elásva, fegyverei eltűntek. Három hónap múlva fogták el a gyilkosokat, az ötször büntetett Soós Lajost, a négyszer büntetett György Józsefet és az akkor 19 éves Némethet. Soós és György tudták, hogy kötél vár rájuk, így beismerték egy pénzügyőr korábbi megölését is, valamint Soós azt is, hogy a rendőrgyilkosságra készülve Némethtel közösen végeztek egy háromgyerekes családapával.

A rendőrt a fegyvereiért szurkálták halálra, azokkal egy OTP-fiókot akartak kirabolni. Soós és György arról is beszélt, hogy hármuk közül Németh volt a legkegyetlenebb, ezt aztán a kriminálpszichológus vizsgálata is megerősítette. Soóst és Györgyöt 1980. október 1-jén felakasztották, Né­meth pedig csak azért kapott kötél helyett életfogytiglant, mivel a gyilkosságok idején még nem volt húszéves.

Az ítélet szerint leghamarabb húsz esztendő elteltével szabadulhatott, 2000 karácsonyán hagyta el a fegyházat. A rácsok mögött megtért, szabadulása után Győr közelében, egy kis faluban lett kántor, ám nem voltak elégedettek a munkájával, és az utcára került. Akkori élettársától egy lánya született, ám nem tudtak együtt élni, Németh hajléktalanként, koldulásból tartotta fenn magát. Az utcán ismerkedett meg újabb élettársával, akivel Tarnaszentmiklósra költözött, ahol együtt nevelték az asszony lányát és a közös fiúgyermeküket.

Magyar Idők 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ