Cropped landscape
Sport
Új lendület a magyar autó-motorsportban
2018-09-1016:02
Új multifunkcionális autó- és motorsport központ beruházását támogatja a kormány Nyíregyházán - jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Oláh Gyárfás, a magyar nemzeti autósport szövetség elnöke. A létesítmény 2021-től otthont adna két új sorozat, a rali eb és a ralikrossz világbajnokság egy-egy futamának is. 
Évek óta töretlen népszerűségnek örvend az autósport hazánkban. Magyarország számos nemzetközi eseményt rendez, de a cél még több versenynek otthont adni - közölte Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, a kormány támogatja egy olyan sportcentrum építését Nyíregyházán, amely a Forma 1-es futamok megrendezésén kívül mindenre alkalmas lesz.
 
Hatalmas nagy lehetőség a magyar autósportnak,és itt nem csaka rally és ralikrosszról beszélek, az egyéb sportágakról is, mert nemzeti szinten ez a pálya alkalmas lesz további kategóriáknak is, mint a drift és a gokart, ami az utánpótlás szempontjából rettentő fontos 
- mondta Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.
 
A várhatóan 2021-re elkészülő komplexumban versenypálya és vezetéstechnikai központ is létesül, csakúgy, mint egy ötven szobás szálloda, de lesz étterem és egy konferenciaközpont is.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ