Cropped landscape
Gazdaság
Ma vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings
2018-08-3106:57
Ma vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings, az idén immár másodszor. Londoni elemzők nem zárják ki, hogy a Fitch ezúttal felminősítésre konvertálja a tavaly november 10. óta érvényes pozitív kilátást.
A cég a kialakult gyakorlatnak megfelelően várhatóan éjjel, az európai és az amerikai piaci zárások után jelenti be döntését Londonban. 
    
A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő az idén összesen hat - egyenként két-két - időpontot tűzött ki a magyar államadós-besorolások vizsgálatára, de az eddigi négy időpontban egyikük sem jelentett be módosításokat. 
    
A Fitch Ratings felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátással tartja nyilván a hosszú távú "BBB mínusz" magyar szuverén adósbesorolást. 
    
November 23-án a Moody's Investors Service veszi napirendre az általa alkalmazott módszertanban "Baa3" besorolással jelölt - a másik két cég minősítésével egyébként azonos - magyar államadós-osztályzatot. A Moody's - egyedüliként a három globális hitelminősítő közül - stabil kilátást tart érvényben a magyar osztályzatra. 
    
A három nagy nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta tartja nyilván a befektetésre ajánlott sávban Magyarországot. 
    
A Standard & Poor's és a Fitch Ratings egyaránt tavaly javította pozitívra a magyar szuverén adósosztályzat kilátását, de az S&P az idén már nem vizsgálja a magyar államadós-besorolást.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ