Cropped landscape
Belföld
Mosóczi László: A jegyrendszer megújul, fejlődik a közösségi közlekedés
2018-08-3021:40
Régi terv Magyarországon a jegyrendszer egységesítése, amely a közeljövőben valósággá válhat. A kormány célja, hogy az állampolgárok azt érezzék, célszerű a közösségi közlekedést választani. Ehhez megfelelő infrastruktúrára, korrekt utastájékoztatásra és egy univerzális érvényesítő készülékre is szükség lesz Mosóczi László közlekedésért felelős államtitkár szerint, aki ezekről az ECHO TV Napi aktuális című műsorában beszélt.
A kormányzat eltökélt a közösségi közlekedés fejlesztése érdekében a jegyrendszer egységesítésében. A cél, hogy az állampolgároknak - bárhova szeretnének utazni az országon belül - ne kelljen kettő, három, vagy annál is több szolgáltatóhoz fordulniuk, ha jegyhez kívánnak jutni – mondta el Mosóczi László. Ennek megoldása, közel tizennyolc milliárd forintba kerül majd az államtitkár szerint.

A rendszer tesztüzemére már akár jövőre is sor kerülhet, a tervek szerint 2020-tól pedig bárki használhatja majd az új rendszert, amelynek köszönhetően a bliccelések száma is csökkenni fog.
A jegyrendszer egységesítésén túl a kormányzatnak az is célja, hogy 2022-ig a megyei jogú városokat, a megyeszékhelyeket és a kiemelt ipari létesítményeket bekösse az autópálya-hálózatba - mondta el Velkovics Vilmos kérdésére válaszolva Mosóczi László.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja – Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ