Cropped landscape
Kultúra
Környezettudatosságra nevelő magyar gyerekkönyvek mutatkoztak be Pekingben
2018-08-3017:14
Önálló standdal jelent meg Magyarország az idei Pekingi Nemzetközi Könyvvásáron a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Publishing Hungary programja, valamint a Pekingi Magyar Kulturális Intézet szervezésében. A több mint 300 ezer érdeklődőt vonzó seregszemle idén a gyerekkönyvekre fókuszált, így a magyar stand kínálatában is kiemelt helyet foglaltak el az ifjúsági kiadványok.
Magyarország önálló standján Gévai Csilla és Farkas Róbert gyermekkönyvírók és illusztrátorok mutatkoztak be az augusztus 22. és 27. között zajlott Pekingi Nemzetközi Könyvvásáron - közölte az MTI-vel csütörtökön a KKM Kulturális Diplomáciáért Felelős Helyettes Államtitkársága.
    
Ismeretterjesztő köteteiket maguk a szerzők népszerűsítették gyerekfoglalkozások kíséretében, ahol egyebek között olyan kérdésekre keresték a választ, hogy miként keletkezett a Föld, vagy hogy miként tehető fenntarthatóbbá a világunk. Az interaktív kísérőprogramokon a világegyetemet is modellezték a kínai gyerekek közreműködésével.
    
Gévai Csilla Nagyon zöld könyvéhez és Farkas Róbert Első könyvem az univerzumról című kötetéhez kerekasztal-beszélgetés is kapcsolódott, amelyen magyar és kínai gyermekkönyv-illusztrátorok ejtettek szót az alkotás és az inspiráció kérdésköréről.
    
Az idén 25. alkalommal megrendezett könyves seregszemlén a magyar gyerekkönyvkiadókról és -szerzőkről kínai nyelvű információs anyag tájékoztatta a helyi közönséget.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ