Cropped landscape
Gazdaság
Eger csaknem százhatvan millió forintból fejleszti szociális ellátórendszerét
2018-08-3006:17
Közel százhatvan millió forintot fordíthat Eger szociális ellátórendszerének fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert pályázati támogatásból - közölte a megyeszékhely polgármestere az MTI-vel.
Habis László (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a 159 millió forintos forrás két intézményben - a Tulipán téri Gondozói házban és az Északi Városrész Gondozási Központban - összesen öt szociális alapszolgáltatás megújítását, illetve új alapszolgáltatás kialakítását teszi lehetővé. Ezzel teljessé válik a szociális ellátás rendszere Egerben - húzta alá.

Jelezte: mintegy bruttó 85 millió forintból az önkormányzati tulajdonú, Kallómalom úti ingatlanon az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény Északi Városrész Gondozási Központjának bővítését, valamint energiahatékonyságot növelő átalakítását végzik el. A fejlesztésnek köszönhetően jelentősen javulnak a városrész idősgondozási feltételei: komfortosabb, kulturáltabb, tágasabb lesz az intézmény, mely az idősek nappali ellátását, szociális étkeztetését végzi, emellett házi segítségnyújtás és támogató szolgáltatás centruma.

A gondozottak részére a földszinten egy külön pihenőhelyiséget, valamint férfi és női zuhanyzót, mosdót alakítanak ki, továbbá létrehoznak egy akadálymentes parkolót, valamint az épület megközelítése és a bejutás is akadálymentes lesz - jegyezte meg a polgármester.

Kitért arra is, hogy a beruházással a dolgozók munkakörülményei ugyancsak javulnak: az emelet-ráépítéssel megvalósuló bővítés során irodákat, öltözőket és vizesblokkokat, valamint tárgyalót és teakonyhát alakítanak ki.

A közelmúltban kezdődött és jövő nyárra elkészülő kivitelezést a Fenstherm Kontakt Kft. építőipari vállalkozás végzi - tette hozzá.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ