Cropped landscape
Gazdaság
Győrből érkezik az Audi következő slágermodellje
2018-08-2916:13
A Q3 szabadidő-autó egy gyártósoron indul a limuzinnal.
Elindult az Audi Q3 városi terepjáró második generációs modelljének sorozatgyártása Győrben, az első jármű tegnap gördült le a gyártósorról – közölte az Audi Hungaria Zrt. A győri székhelyű járműgyártó négy motorváltozatban szállítja az új Q3-at, három benzines és egy dízel verzióban, kombinálva elsőkerék- vagy quattro-meghajtással.

A modell gyártásának jelentőségét mutatja, hogy a jelenlegi piaci helyzetben csaknem minden harmadik kiszállított Audi városi terepjáró. A Q-modell gyártása a magyarországi gyártó telephely számára nagy elismerés, amely erősíti az Audi Hungaria versenyképességét, és biztosítja a vállalat hosszú távú sikerét – mondta Achim Heinfling, a cég igazgatóságának elnöke.

Az első városi terepjáró turbókék színben készült el. A jövőben ez lesz a győri gyár húzómodellje, vagyis az öt modell (A3 Limousine és Cabriolet, TT Coupé és Roadster, valamint Q3) közül ebből fogják a legtöbbet gyártani Győrben. A gyártásához másfél év alatt egy 80 ezer négyzetméteres új karosszériaüzemet építettek, ahová hétszáz új robotot telepítettek.

Több mint ezer alkalmazottat oktattak a Q3 gyártásához szükséges ismeretekre, és ehhez az Audi Hungaria oktatóközpontjában új, innovatív robotcellákat helyeztek üzembe. A modell az A3 Limousine-nal és Cabriolet-val, valamint a TT Coupéval és Roadsterrel közös gyártósoron készül, ezzel az Audi-konszernen belül a győri gyár rendelkezik az egyik legrugalmasabb szereldei gyártószalaggal.

A vállalat 2016 januárjában jelentette be, hogy a korábban a spanyolországi Martorellben gyártott Q3-at, a cég legkisebb szabadidő-autóját Győrben fogják készíteni. A vállalat éves gyártási kapacitása 160 ezer jármű, és a járműgyártásban mintegy 4500 embert foglalkoztatnak. Az Audi Hungaria Zrt. árbevétele egy százalékkal, 7,136 milliárd euróra (2220 milliárd forint) nőtt 2016-hoz képest. 2017-ben 1 965 165 darab motort gyártottak, 1,9 százalékkal többet az előző évinél. Győrben több mint 12 500 embert foglalkoztatnak.

Magyar Idők
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ