Cropped landscape
Gazdaság
Eric Stewart: Magyarország vonzó az amerikai befektetők számára
2018-08-2920:42
Szorosabbra fűznék a gazdasági kapcsolatokat Magyarországgal amerikai üzletemberek. Többek között ezzel a céllal rendezik meg immáron harmadszor üzleti- és kormányzati körök találkozóját. Eric Stewart, az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: a cél az, hogy amerikai cégek magas rangú képviselői találkozzanak a magyar kormány képviselőivel és újabb üzleti lehetőségeket hozzanak létre Magyarországon.
Eric Stewart kiemelte, hogy Magyarország kiváló hely az üzleti tevékenységek számára.
Nagyon örülünk annak, hogy Trump elnök szimpatizál a magyar kormánnyal és Cornstein nagykövet úr is megtesz mindent azért, hogy fejlessze a két ország kapcsolatait. Nagyon örülnek a cégeink is, hogy magas szintű párbeszéd van a vezetők között.
Hozzátette: ez nem csak bizonyos problémákra megoldás, hanem további lehetőségeket is teremt a cégeknek.
Szabó Anett azon kérdésére, hogy miért vonzó Magyarország az amerikai befektetők számára kifejtette: 
Nagyon alacsony a munkanélküliség, valamint tehetséges és jól képzett a munkaerő van az országban. A GDP növekedési kilátásai nagyon jók, az adók nagyon alacsonyak és a magyarok szeretik az amerikaiakat.
Úgy látja, hogy nagyon sok lehetőség van gazdasági továbbfejlesztésre a számítástechnika, az energiaipar, a védelmi ipar és a mezőgazdaság területén is.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ