Cropped landscape
Sport
Sebastian Vettel nyerte Belga Nagydíjat
2018-08-2620:24
A ferraris Sebastian Vettel győzelmével zárult a Forma–1-es Belga Nagydíj. Mögötte a Mercedes címvédője, Lewis Hamilton lett a második, míg a harmadik helyen Max Verstappen végzett a Red Bull-lal.
Nagy rajtbalesettel kezdődött a Forma–1-es Belga Nagydíj. A Renault pilótája, Nico Hülkenberg hátulról nekiment Fernando Alonsónak, akinek McLarenje a levegőbe emelkedett és átrepült Charles Leclerc Sauberjén. Az élen Sebastian Vettel megelőzte Lewis Hamiltont, míg mögöttük a két Force India következett. A baleset miatti biztonsági autós fázis után az élen a helyzet változatlan maradt, Max Verstappen viszont felzárkózott a harmadik helyre, miután megelőzte Ocont és Pérezt. A boxkiállásoknál a címvédő Hamilton próbált meg ferraris vetélytársa elé vágni, ám az olaszok nem hibáztak a kerékcserénél, maradt a Vettel-Hamilton sorrend, egészen a leintésig.
 
A dobogó harmadik fokán Max Verstappen zárt. A bajnokságot továbbra is Lewis Hamilton vezeti, előnye 17 pont Sebastian Vettellel szemben. A szezon egy hét múlva a monzai Olasz Nagydíjjal folytatódik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ