Cropped landscape
Krónika
Őszi vádemelés Czeglédyék büntetőperében
2018-08-2315:21
A Csongrád Megyei Főügyészség már a jövő héten indítványt tehet a 6,3 milliárdos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba elleni kényszerintézkedéssel kapcsolatban, és ősszel vádat is emelhetnek az ügyben – így vélekedett a Magyar Idők megkeresésére több, az eljárásban részt vevő ügyvéd. 
A nevük elhallgatását kérő védők szerint az ügy huszonegy gyanúsítottja közül már csak a Gyurcsány Ferencnek, illetve a Demokratikus Koalíciónak és az MSZP-nek is dolgozó, a bűnszervezet vezetésével gyanúsított Czeglédy van letartóztatásban, s várható, hogy a főügyészség ennek a fenntartását fogja indítványozni.
A nyomozást folytató adóhatóság adatai szerint a Czeglédy vezette bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely az érdekeltségében álló Human Operator Zrt.-n keresztül diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. Az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót és a személyi jövedelemadót nem vallották be, illetve nem fizették meg.

Mint ismert: Czeglédy Csaba az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője volt, de mandátuma – miután letartóztatásba helyezték, és egy éven át nem vett részt a közgyűlés munkájában – megszűnt. A baloldali politikus országgyűlési képviselőjelöltként tavasszal ugyan egy napra kiszabadult a letartóztatásából, ám másnap újabb bűncselekménnyel, gazdasági csalással meggyanúsítva ismét őrizetbe vették, s újra előzetesbe helyezték.

Magyar Idők 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ