Cover
Gazdaság
Apáti Ferenc: Pszichológiai hadviselés zajlik a léalma ügyében
2018-08-2321:22
A nettó tizenhárom forintos árhoz képest - amelyet egy osztrák cég ajánlott - a tizenöt forintos léalma felvásárlási ára nem tekinthető előrelépésnek, miközben az előállítási költség huszonöt-harminc forintos árban mozog. A helyzet annyiban szerencsés, hogy más felvásárló is versenyben van a gyümölcsért, azonban a piac más szereplői jelentősen kevesebb mennyiségben vásárolnának Apáti Ferenc, a Fruitveb alelnöke szerint, aki erről az ECHO TV Napi aktuális című műsorának adott telefonos interjút.
A Fruitveb alelnöke Tóth Kriszta kérdésére elmondta, hogy szerinte a léalma felvásárlási ügyében kartellgyanú is fennállhat, azonban kartell nélkül is nagyon könnyen egymáshoz igazodhatnak a piac szereplőinek árai.
Az étkezési alma árának beszakadása miatt demonstrálók még nem döntöttek arról, hogy tevékenységüket felfüggesszék-e, szerintük ugyanis az árak méltánytalanul alacsonyak.

Apáti Ferenc kijelentette, a kormány az ügyben nem piaci szereplő, sem a kínálati, sem a keresleti oldalon nem jelenik meg, a folyamatokba közvetlenül beavatkozni nem tud.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja – Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ