Cropped landscape
Belföld
Kovács Zoltán: A cél a hatékony és gyors közigazgatás
2018-08-1620:36
A központi közigazgatásban dolgozók száma 15-20 százalékkal csökkenhet jövőre - erről Gulyás Gergely beszélt a keddi Kormányinfón. Kovács Zoltán kormányszóvivő az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kiemelte: a cél egy hatékonyabban és gyorsabban működő központi közigazgatás létrehozása.
Kovács Zoltán elmondta, hogy a digitalizációban és az elektronikus ügyintézés ügyében az elmúlt években már tettek előrelépéseket, de a duplán vagy átfedésben ellátott feladatok csökkentésével lehet elérni azt, hogy kevesebb bürokrata dolgozzon a központi közigazgatásban.
A hatékony állam mindannyiunk érdeke. A 21. század elején kevesebb bürokratára van szükség és hatékonyabban működő hivatalokra. Ennek a hozadéka lehet egy 15-20 százalékos létszámcsökkenés is
- fogalmazott.
Nem az a cél, hogy kevesebbet költsünk a központi közigazgatásra, hanem hogy a létező keretek között mindenkinek megfelelő béreket is tudjunk adni. Közelíteni kell a piaci bérekhez a központi közigazgatásban dolgozók bérét, mivel 2008 vagy 2009 óta ott nem történt érdemi emelés.
A kormányszóvivő hozzátette: számtalan formája van a létszámcsökkenésének. 
Nem az elbocsátás a lényeg, hanem ez inkább a következménye azoknak a lépeseknek, amelyeket megterveztünk
- emelte ki.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ