Cropped landscape
Belföld
Sajtóklub: Látványosan hisztiznek a „sajtószabadság harcosai”
2018-08-0621:41
Három és fél évvel ezelőtt Simicska Lajos a pálfordulásával egyszerűen ellopta a Hír TV-t a jobboldali közösségtől. Most augusztus elsején, az Igazság napján a Simicska-féle lopást sikerült visszacsinálni, hiszen visszatért a Hír TV korábbi vezetése és megkezdődött a csatorna újrahangolása. Akik a G-napon asszisztáltak a gazemberséghez, azok elsősorban nem Orbán Viktor miniszterelnököt és a Fideszt árulták el, hanem a nézőiket, most pedig látványosan hullajtják a krokodilkönnyeket – hangzott el az ECHO TV Sajtóklub című műsorának hétfői adásában.

Szentesi Zöldi László, a Magyar Demokrata főmunkatársa szerint azok, akik most kiszorulnak a Hír TV-ből, a megszűnt Magyar Nemzetből, vagy éppen a Heti Válaszból és „sajtószabadság hadjáratba” kezdenek, csupán azt felejtik el, hogy ebben a történetben ők korábban sem számítottak és most sem számítanak. 
Ez egy oligarcha választási kampánya volt, amely rájuk nézve rosszul sült el, de ebben szabadságharcot látni azért sem szabad, mert itt semmi más nem történt, mint az, hogy ez egy vajvárként elolvadt, amikor kivetted a hűtőből
– fogalmazott Szentesi Zöldi László. 

Stefka István úgy véli, azzal, hogy a Hír TV visszatér az eredeti értékrendjéhez kiegyenlítődnek a médiaviszonyok. A PestiSrácok.hu lapigazgatója szerint jelenleg 50-50 százalékos lett a balliberális ideológia és keresztény nemzeti értékrend súlya a magyarországi médiában. 
 
 Hozzátette:
egyáltalán nincs veszélyben a sajtószabadság, a szólásszabadság, ugyanúgy tudják hallatni a hangjukat baloldalról, az Európai Unióból és mindenhonnan. Egy nagy különbség van, a jobboldalról soha nem mennek árulkodni külföldre, nincs labanckodás, nincs kollaborálás.
 A vesztesnek joga van sírni – ezt már Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője jelentette ki arra reagálva, hogy lassan egy hete valóságos „mártírfesztivál” kezdődött. A Magyar Krónika főszerkesztője tehetséges műsorvezetőnek tartja Kálmán Olgát, ugyanakkor meglátása szerint rengeteget ártott a baloldalnak azzal, hogy minden este teljesen hamis képet sugalmazott és tökéletesen megakadályozta a baloldalt abban, hogy értelmezze a valóságot.
 
Ki látott már éhen halt liberális újságírót?
 
Szentesi Zöldi László szerint a Hír TV visszavétele kapcsán liberális oldalon azért van ekkora hangzavar, mert közszereplőket érint. Tulajdonképpen egy munkahelyi változásból generálnak hisztit, csak azért, mert „valakinek az egója, az önképe egészségtelenül nagyra nagyította önmagát”. 

A Magyar Demokrata főmunkatársa biztos benne, hogy azok a közszereplők, akik távozni kényszerülnek a Hír TV-től nagyon rövid időn belül fognak találni maguknak egy másik médiumot, ahol dolgozhatnak. 
 
A teljes adás: 

ECHO TV – A nemzet hangja – Sajtóklub 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ