Cropped landscape
Kultúra
L. Simon László: Érték- és véleménypluralizmus jellemzi a jobboldalt
2018-07-3120:15
Fontos, hogy a polgári oldal a saját körein belül is vitatkozzon, ebből is látszik, hogy érték- és véleménypluralizmus jellemzi a jobboldalt - jelentette ki L. Simon László az ECHO TV Napi aktuális című műsorában az elmúlt hónapok kultúrpolitikai vitáival kapcsolatban. A Kulturális bizottság alelnöke szerint már most több olyan kérdés felmerült, amivel foglalkozni kell.
L. Simon László a kritikáiban arra hívta fel a figyelmet, hogy bizonyos dolgokat nem a politikán kell számon kérni. Felidézte: a második és harmadik Orbán-kormány nagyon sok lehetőséget teremtett, amelyekkel viszont élni kell. Ha valaki ezt nem tette meg, azt nem a politikusokon kell számon kérni - tette hozzá.

A politikus szerint a tao-rendszer átalakítására is szükség lenne a kultúra területén. Kezdetben ez a támogatás komoly pezsgést hozott, az utóbbi években viszont azt látjuk, hogy egy teljes "pénzkitermelő rendszer" épült fel erre - hangsúlyozta a politikus.
2017-ben 37 milliárd forintnyi társasági nyereségadót vitt el az előadóművészeti terület, ez brutális mértékű forrás, szóval van mihez hozzányúlni az elképzelések megvalósításához.
Emlékeztetett: a rendszerváltás óta eltelt időszakban a konzervatív értelmiség versenyhátrányban volt, liberális túlsúly határozta meg a kulturális életet. Ma ez már ez nincsen így, mivel 2010 után az Orbán-kormány sok mindent megtett azért, hogy ez megváltozzon, de teendő még bőven van - szögezte le a Kulturális bizottság alelnöke.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ