Cropped landscape
Belföld
Sajtóklub: Orbán Viktor gáláns ajánlatot tett a Kárpát-medence újjáépítésére
2018-07-3021:43
Orbán Viktor nagyon bátor és meghökkentően őszinte – hangzott el az ECHO TV Sajtóklub című műsorában arra reagálva, hogy a miniszterelnök Tusnádfürdőn kijelentette: véget ért a száz év magyar magány korszaka, Magyarország újra erős, elszánt, van pénze és vannak erőforrásai. A kormányfő szerint Magyarország bebizonyította szomszédjainak, hogy „aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár, itt a pillanat, hogy újra felépítsük a Kárpát-medencét”. Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal arra mutatott rá, hogy a nemzetállamok összefogásával még többet lehetne alkotni, a térség még erősebb lehetne.

Bencsik András úgy fogalmazott, a kormányfő egy olyan tabut söpört le az asztalról, aminek a neve Trianon. A Magyar Demokrata főszerkesztője szerint trianoni seb mind a mai napig sajog és nehéz róla beszélni, nemcsak nekünk magyaroknak, hanem a szlovákoknak, a románoknak, az ukránoknak, mert ők „szeretnék eltüntetni azt az ezer évet, amit nem lehet”. 

Erre jön Orbán Viktor és azt mondja: gyerekek, dehogynem lehet! A klasszikus módszerrel, a szeretet és az összefogás erejével. Azt mondja, építsünk autópályákat egymás felé, kössük össze az energiát, közös védelmi rendszert dolgozzunk ki. Együtt egymást tudjuk megvédeni
– emlékeztetett Bencsik András. 
 
Stefka István, a PestiSrácok lapigazgatója arra hívta fel a figyelmet, nem szabad elfelejteni az Osztrák-Magyar Monarchia - számos hibája ellenére - aranykorral is büszkélkedhet. Meglátása szerint most az volt zseniális Orbán Viktorban, hogy nemzetállami összefogást szorgalmazott, hiszen azáltal a térség még nagyobb súlyt képviselhetne, még erősebb lehetne. 

Stefka István hazugságnak nevezte azt az ellenzéki kritikát miszerint miniszterelnök egy keleties Közép-Európában gondolkodik és elhanyagolja Magyarországot. 
Pontosan ezzel erősíti meg Magyarországot
– szögezte le. 
 
Szarvas Szilveszter, a PestSrácok.hu főszerkesztő-helyettese is úgy látja, épp itt az ideje annak, hogy újjáépítsük a Kárpát-medencét és ennek a folyamatnak Magyarország kell, hogy az élére álljon. Hozzátette: az tisztán látszik, hogy ebbe a gondolatba a magyar ellenzéki sajtó már beleremegett, és ezzel a mondattal egyszerűen nem tudnak mit kezdeni, félnek ettől a mondattól, aggódnak emiatt. Tisztán látszik az írásaikban is, hogy nem tudnak mit kezdeni a határon túli magyarokkal nem tudnak nemzetben gondolkodni. 

Amiatt jajonganak és siránkoznak, hogy Orbán Viktor megint micsoda tüzes beszédet mondott, és hogy veszi ehhez a bátorságot? Pedig, valóban egy gáláns ajánlat ez a Kárpát-medence újjáépítésére. A szomszédos országokkal össze kellene fogni, bár látjuk, hogy a románok már hadat üzentek Orbán Viktornak és kikérték maguknak a szavait, pedig, ha a románoknak van egy csöpp eszük, akkor ők is felismerik ennek a fontosságát
– mutatott rá Szarvas Szilveszter.

A teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Sajtóklub
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ