Cropped landscape
Krónika
Dominikán fogták el az MSZP feketepénzeiről kipakoló “áldiplomatát”
2018-07-2713:37
Elfogták, majd Magyarországra szállították a több évig Dominikán bujkáló, sokmilliárdos áfacsalási és más bűncselekmények miatt nemzetközi körözés alatt álló bissau-guineai „áldiplomatát”, F. Attilát – tudta meg a PestiSrácok.hu. A férfi elfogása abból a szempontból is érdekes lehet, hogy korábban azt vallotta, egy 2010 előtti áfacsalás-sorozat sokáig a szocialisták politikai védelmét élvezte és a feketepénzek egy része az MSZP-nél landolt.
A PestiSrácok.hu információi szerint elfogták, majd néhány hete Magyarországra szállították a több éve Dominikán bujkáló, többmilliárdos áfacsalási és más bűncselekmények miatt nemzetközi körözés alatt álló bissau-guineai „áldiplomatát”, F. Attilát. A férfi korábban azzal vált ismertté, hogy kiderült,  több mint kétmilliárd forintos áfacsalásban érintett, miután egy, a közreműködésével létrehozott cégcsoport eszmei irányítójaként tonnaszám szerzett be cukrot és étolajat Szlovákiából. A magyar áruházláncok polcain azután jelentek meg ezek a termékek, hogy több cégen is átfuttatták őket. Az áfacsaló társaságra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói 2013 nyarán csaptak le, de az ügy nyolc gyanúsítottja közül senkit sem helyeztek előzetes letartóztatásba. Ez az ügy jelenleg azért áll, mert a nyomozók még mindig a külföldi jogsegély megérkezésére várnak.

 A vállalkozó bűnlajstromához azonban nem csak gazdasági ügyek tartoznak, hiszen F. Attilát 2015-ben jogerősen emberölés előkészületéért is két éves szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla, amely bizonyítottnak látta, hogy F. egy üzleti vita miatt meg akarta öletni volt üzlettársát.  A táblabíróság már 2014 októberében döntést hozhatott volna a bűnügyben, ám a vállalkozó  diplomáciai mentességre hivatkozott és kijelentette, ő bissau-guineai diplomata. Azóta kiderült, nem szerepel a diplomáciai nyilvántartásban, így semmilyen mentesség nem illeti meg az üzletembert, ezért a többi ügye mellett ez az eljárás is folytatódhatott a csaló ellen. F. azonban elfelejtett bevonulni a börtönbe, ezért a bíróság 2015 novemberében belföldi, fél évvel később pedig nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

A PestiSrácok.hu már akkor megírta, hogy Dominikán bujkálhat, sőt, telefonon sikerült is elérniük a férfit. A szökés egyébként azért sem volt meglepő F-től, mivel egy korábban a portál birtokába került hangfelvétel szerint már évekkel ezelőtt is azzal hencegett, hogy hiába adnak ki ellene elfogatóparancsot, ha úgy akarja, soha többé nem tér vissza Magyarországra és végleg Dominikán marad. Nos, ez végül nem jött össze, hiszen az oldal értesülései szerint a vállalkozó már a fenti ügy miatt rá kiszabott szabadságvesztését tölti Magyarországon.

PestiSrácok.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ