Cropped landscape
Gazdaság
Varga Mihály: Nekünk abból kell építkezni, ami az emberek fejében van
2018-07-2619:37
Javultak a gazdasági helyezéseink, de még nem kellőképpen - jelentette ki a pénzügyminiszter az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Varga Mihály szerint van még mit tenni azért, hogy a magyar gazdaság egésze versenyképesebb legyen.
A miniszter arra a legbüszkébb, hogy az elmúlt években az ország kockázatoknak való kitettségét csökkenteni tudták. Felidézte: jelentős mértékben csökkent az államadósság, kisebb mértékű a hiány, csökkent a külső adósság, illetve kivezették a devizahiteleket. Fontos, hogy a devizaadósság aránya húsz százalék a teljes adósságállományon belül, ez az elem pedig a versenyképesség egyik alapja - jelentette ki Varga Mihály.
Ha biztonságban van egy ország, akkor lehet azon gondolkozni, hogy milyen további lépésekre van még szükség.
A pénzügyminiszter szerint az igazi feladat még csak most jön, úgy látja, hogy az állami szolgáltatások színvonalának javítására lenne szükség. Példaként említette az adóigazgatást, illetve a csőd- és felszámolási eljárások időtartamát. A tudástőke támogatása, az oktatásba való beruházás elemi érdekünk, hiszen nincs sok ásványkincsünk, olajtartalékaink sincsenek, nekünk abból kell építkezni, ami az emberek fejében van - hangsúlyozta Varga Mihály.

Fontosnak tartja azt, hogy felkészítsék az embereket arra, hogy hogyan tudnak évtizedeken keresztül a változó gazdasági körülményekhez alkalmazkodni.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ