Cropped landscape
Gazdaság
György László: A munkavállalók megfelelő bérezésével növelhető az ország gazdasági ereje
2018-07-2619:44
A magyar oktatási rendszerből kikerülő munkavállalók képesek magas hozzáadott értéket előállítani a high-tech világában - jelentette ki az ECHO TV Napi aktuális című műsorában György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár arra reagálva, hogy az exportban a high-tech és a közepes technológia részaránya Magyarországon a legmagasabb az Európai Unión belül. 
Az államtitkár arról is beszélt, hogy a hazai munkavállalók és az Európai Unió más tagállamainak munkavállalói közötti bérkülönbség arra vezethető vissza, hogy a globális értékláncoknak van közvetlen hozzáférése a piacokhoz, ezek az értékláncok pedig nem telepítenek ki magas hozzáadott értékű munkahelyet a saját országukból.

György László azt is elmondta, hogy a munkavállalók megfelelő bérezésére azért is van szükség, mert ezáltal növelhető az ország gazdasági ereje. Amennyiben ugyanis a dolgozók több pénzt visznek haza, úgy többet is fogyasztanak, többet is adóznak, a folyamat végeredményeként pedig élénkíthető a gazdaság - tette hozzá.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ