Cropped landscape
Gazdaság
Az Appeninn Holding többségi irányítást szerez a Club Aligát tulajdonló társaságban
2018-07-2616:57
Balaton legnagyobb, évtizedek óta hasznosításra váró üdülőkomplexumával bővül a társaság portfóliója.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. szerdán adásvételi szerződést kötött a PRO-MOT Hungária Ingatlanfejlesztő Kft. 74,99%-os üzletrészének, valamint a társaság irányában fennálló követelések megszerzésére - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT). A PRO-MOT a Club Aliga 37 hektáros területe és az üdülőkomplexum 167 férőhelyes kikötője mellett a Magyar Állam tulajdonában lévő, további 10 hektáros ingatlan vagyonkezelési jogait is birtokolja. A tranzakció zárásának felek által kikötött véghatárideje 2018. december 20.

Az Appeninn Holding egyszemélyes leányvállalata, az Appeninn BLT Kft. szerzi meg a Balaton legnagyobb, évtizedek óta hasznosításra váró üdülőkomplexumát, a Club Aligát tulajdonló PRO-MOT Hungária Kft. 74,99 százalékos tulajdonrészét. A megállapodásról szóló üzletrész adásvételi szerződést a felek szerdán írták alá, az ügylet során az Appeninn leányvállalata megvásárolja a jelenlegi izraeli tulajdonos, az SBI csoport PRO-MOT Hungária Kft. felé fennálló követelését is. A tranzakció, a nemzetközi szakértők bevonásával végzett vagyonértékelést, és teljes körű jogi átvilágítást, illetve vételár megfizetését követően 2018. december 20-ig zárul.

A Balaton kapujában, Balatonvilágos területén található, mintegy 47 hektáros Club Aliga közvetlenül a Balaton partján fekszik. Az üdülőcentrum területén a szállás- és strandolási lehetőségen túl egy 167 férőhelyes kikötő is található. A hányatott sorsú egykori pártüdülőt 2007-ben privatizálták. Ekkor került az izraeli érdekeltségű PRO-MOT Hungária Kft. tulajdonába az üdülőközpont ingatlanjainak 37 hektáros területe. A teljes komplexumból fennmaradó mintegy 10 hektáros ingatlan tulajdonosa a Magyar Állam maradt, ugyanakkor a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal (KVI) 2007. márciusában kötött megállapodásnak köszönhetően az állami terület 49 éves határozott időtartamra szóló vagyonkezelői jogait is a PRO-MOT szerezte meg.

A tranzakció zárását követően a Club Aliga területén működő turisztikai létesítmények, hoteleket és apartman házak működtetését az Appeninn Holding a csoporthoz tartozó turisztikai vállalatokkal, a Hunguest Hotels Zrt.-vel és a Balatontourist bevonásával kívánja biztosítani. Az Appeninn az elkövetkező időszakban felülvizsgálja azokat a közel 10 éves turisztikai fejlesztési elképzeléseket is, amelyeket a korábbi tulajdonos kívánt a területen megvalósítani. Amennyiben szükséges a társaság új fejlesztési koncepciót dolgoz ki a Club Aliga turisztikai célú hasznosítására, melynek részleteit az üzletrész adásvételét követően ismerteti a társaság.

Appeninn Holding
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ