Cover
Belföld
Deák Dániel: Orbán Viktor a hazai belpolitikának üzent
2018-07-2219:10
izrael, orbán viktor, antiszemitizmus, zéró tolerancia
Belpolitikai üzenet volt Orbán Viktor a Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel történt találkozás utáni kijelentése, miszerint Magyarországon továbbra is zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben - mondta Deák Dániel, a Figyelő munkatársa az ECHO TV Echo-mérleg című műsorában. 
Az ellenzéknek üzent a magyar miniszterelnök, aki izraeli látogatása során megerősítette, Magyarországon továbbra is zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben - mondta Deák Dániel. A Figyelő munkatársa emlékeztetett, hogy az ellenzék és az ellenzéki média az egész választási kampány során azzal támadta a kormányt, hogy antiszemita. 

Az, hogy Izrael első számú vezetője ennek az ellenkezőjét nyilatkozta hazánkról, és ezt Orbán Viktor megerősítette, teljes mértékben kiiktatta a balliberális érveket. 

Deák Dániel kifejtette: a hazai balliberális sajtó illetve a politikusok, próbálták úgy beállítani a dolgot, mintha a Soros György elleni kampány a milliárdos üzletember zsidó származásról szólna. Ugyanakkor Izraelben Soros Györgyöt hasonló ügyek miatt próbálják meg folyamatosan kiszorítani a belpolitikából és háttérbe szorítani a befolyását. 

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint sokszor azok fogalmazzák Magyarországgal szemben az antiszemita vádakat, akik az EP-ben, az ENSZ-ben heves, Izrael-ellenes kijelentéseket tesznek. 

A teljes adás: 
ECHO TV - A nemzet hangja - Echo-mérleg 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ