Cropped landscape
Gazdaság
Banai Ádám: Fejlődik a pénzügyi rendszer
2018-07-1921:14
A Magyar Nemzeti Bank a közelmúltban bemutatott versenyképességi javaslatokat tartalmazó 180 pontjából 18 foglalkozik a pénzügyi rendszer fejlesztésével. Banai Ádám, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyrendszer igazgatóságának igazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta, milyen fejlesztéseket tartalmaz a bemutatott javaslat.
Banai Ádám szerint a magyar pénzügyi rendszer a versenyképességi rangsorban európai szinten inkább az alsó harmadba tartozik, éppen ezért számos terület van ahol fejlődésre van lehetőség.
Ezt a komplexitást próbáltuk hangsúlyozni a 18 pénzügyi rendszert érintő pontban. Van szó háztartási, vállalati hitelezésről, tőzsdefejlesztésről és van szó a kockázati tőkevonalról. Próbáltuk bemutatni, hogy minden területen tudunk valamiben fejlődni
- fogalmazott.

Banai Ádám szerint régiós és európai szinten is magas az ára a hiteleknek amiket a lakosság fel tud venni és ennek a csökkentése fontos lenne. Hozzátette, a Nemzeti Bank már elkezdett ebben az irányban lépéseket tenni.

Már a tavalyi évben bevezettük a minősített fogyasztóbarát lakáshitel terméket, ami egy felső határt szabott meg a bankrendszer számára és egy viszonylag kis kockázatú és adminisztrációs szempontból is a fogyasztók számára kedvező lehetőség.

A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ