Cropped landscape
Külföld
Veszprémy László Bernát: Mérföldkő Orbán Viktor izraeli útja
2018-07-1822:11
izrael, V4, orbán viktor
Nem túlzás újabb mérföldkőről beszélni a kétoldalú kapcsolatokban, ugyanis komoly változás történt Európa és Izrael kapcsolatában, kiváltképp a magyar-izraeli kapcsolatokban. Korábban az izraeliekben élénken élt a gyanú a feléjük irányuló antiszemitizmussal szemben, mára azonban ez szertefoszlott Veszprémy László Bernát Izrael-szakértő szerint, aki erről az ECHO TV Napi aktuális című műsorában beszélt. 
Izrael jelenleg a V4 országaival gyümölcsöző kapcsolatot épít, ebbe a folyamatba tökéletesen illeszthető Orbán Viktor jeruzsálemi látogatása is. Ezekben a kapcsolatokban Magyarország és Lengyelország élen járnak - mondta Veszprémy László Bernát. 

Az izraeli baloldali sajtó eközben folyamatosan arról cikkezik, hogy Netanjahu antiszemita európai vezetőkkel működik együtt, azonban fontos látni, hogy mindez politikai célokat szolgál. A jobboldal ezzel szemben elismerően szólt többek között arról, hogy milyen segítségben részesül az európai zsidó közösség - fogalmazott a szakértő. 
 
A teljes beszélgetés: 
Orbán Viktor szerdán érkezett Izraelbe. A magyar miniszterelnök csütörtökön Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel és Reuven Rivlin izraeli államfővel is négyszemközti tárgyalásokat folytat a két ország kapcsolatának szorosabbra fűzéséről. A miniszterelnököt elkísérte felesége, Lévai Anikó. Delegációjának tagjai közt van a magyar kormány négy minisztere: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ