Cover
Gazdaság
Feldman Zsolt: A támogatások nem csökkenhetnek
2018-07-1821:51
Magyarország 2010-től megduplázta a mezőgazdaságra fordított kiadásokat, jövőre pedig 15 milliárd forinttal több jut az agráriumra - fejtette ki Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus szerint ugyanakkor beruházások maradhatnak el, a termelők pedig támogatásoktól eshetnek el, amennyiben az Európai Bizottság Közös Agrárpolitikáról szóló javaslata érvényesül az Unió következő hétéves pénzügyi időszakára vonatkozóan.
Feldman Zsolt szerint elfogadhatatlan, hogy 2020-tól kevesebb agrártámogatást kapjon Magyarország az Európai Bizottság terve alapján. A politikus szerint nem csak a források mértéke, de azok elosztása is változni fog a Közös Agrárpolitika következő éveiben, így elképzelhetőek aránytalanságok más államok termelőivel összevetve. Az államtitkár szerint az is visszás, hogy az Európai Unió nem új források bevonásával kívánja javítani az agrárpolitika helyzetét, hanem Magyarország anyagi erőforrásait használná fel ehhez.
Az agrárpolitika mellett a vidékfejlesztési támogatásokban várható változások még az előbbieknél is rosszabbul érintik Magyarországot. Ezek következtében ugyanis legalább huszonhat százalékkal csökkenhet a vidékfejlesztési programokra jutó támogatások mértéke - jelentette ki a politikus.

A két terület finanszírozása nagyban meghatározza Magyarország versenyképességét is a mezőgazdasági államtitkár szerint.

A teljes adás:
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ