Cover
Gazdaság
Razziát indít a Balatonnál a NAV
2018-07-1306:17
Átfogó ellenőrzés-sorozatot kezd hétfőn a Balatonnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az akcióban több száz revizor vesz részt - írta a Magyar Idők.
A lap pénteki számában Kis Péter András, a szervezet adóügyekkel foglalkozó szóvivője közölte, a hatóság emberei vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokat és strandokat is felkeresnek majd. Legutóbb Budapest belvárosában volt hasonló razzia. Hozzátette: főként azoknál a vállalkozásoknál tartanak vizsgálatot, amelyek az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthetők. 
Leginkább azt vizsgálják, hogy a gazdasági szereplők megfelelően átadják-e a nyugtát, a számlát, szabályszerűen használják-e online pénztárgépüket, és bejelentették-e alkalmazottaikat.
Ezek mellett a készpénzkészletekről is tudakozódni fognak az ellenőrök, adott esetben pedig a jövedéki termékek, így a cigaretta és az alkohol értékesítését is vizsgálják. A turizmusfejlesztési hozzájárulás teljesítésének ellenőrzése és az étel-ital automaták vizsgálata szintén előfordulhat jegyezte meg Kis Péter András.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ