Cropped landscape
Belföld
György László: A gazdasági növekedés nem cél, hanem eszköz
2018-07-1220:43
Egy olyan stratégiát dolgoztunk ki, amelyet ha követünk és közben ki tudunk alakítani egy tanító-tanuló társadalmat, akkor stabillá tudjuk tenni a munkahelyeket ezekben a technológiai kihívásokkal teli időkben - mondta a Napi aktuálisban György László a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatcsomagáról. A gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár szerint ha fel tudjuk használni a világban felhalmozódó tudást, akkor fejlődik a gazdaság, ezáltal sokkal komplexebb feladatok ellátására leszünk képesek.
A magyar kormány arra törekszik, hogy Magyarország 2030-ra az ötödik legversenyképesebb ország legyen Európában. Ezzel kapcsolatban György László elmondta, hogy a kormány felismerte azt a jelenséget, hogy a gazdasági növekedés nem cél, hanem eszköz. 2010 előtti példákból láthatjuk, hogy a gazdasági növekedés, mint cél, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - idézte fel.

Az államtitkár szerint Magyarország egy olyan hely, ahová a tőke nem azért jön, mert itt nagyobb kedvezményeket kaphat, mint a világ más részein, hanem azért, mert itt jó lakni. A szellemi tőke pedig azokat a helyeket fogja keresni a világban, ahol jó élni, Magyarország már most ilyen, ezt szeretnénk még tovább erősíteni - tette hozzá.
A cél az életminőség javítása és megőrzése. Az életminőség anyagi oldala csak egy dimenzió, fontos például az épített környezetünk fenntartása vagy a természet megőrzése
- jelentette ki a közgazdász. Kiemelte: a migrációs nyomás korszakában a társadalmi tőke felértékelődik, Magyarország pedig ebből a szempontból védett és előnyt élvez.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ