Cropped landscape
Belföld
Kamarai vélemény: Hatékonyabb lehet a kórházi fertőzések megelőzése
2018-07-0920:37
Július 9-én jár le a határidő az egészségügy szakmai szervezetek részére a kórházi fertőzések visszaszorítását szolgáló jogszabálytervezetet véleményezésére. Balogh Zoltán, a Magyar Egyészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorának úgy nyilatkozott a csomag hatékonyan szolgálhatja fertőzések megelőzését. 
Kásler Miklós szakminiszter múlt heti közlése szerint egy komplex cselekvési programot készítettek elő. Kidolgozták az elméletet, a gyakorlatba való átültetést, azt, hogy ezzel kapcsolatban mi a feladata a kórházaknak és a tisztiorvosi hivatalnak. A rendelet tartalmazza, hogyan lehet a kórházi fertőzéseket tartalmazó regisztereket elkészíteni és a kórházi fertőzések megelőzését kontrollálni. 
 
Balogh Zoltán, a Magyar Egyészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint a hatékonyság érdekében a higiénés és fogyó eszközök biztosítására külön keretet kell biztosítani. Nagyon sokszor a legnagyobb problémát abban látja a kamara, hogy nem áll rendelkezésre annyi pénzügyi forrás, hogy az ezeket az eszközöket biztosítani lehessen azokon a pontokon, ahol az szakmailag szükségesnek látszik. 
 
A teljes interjú: 

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ