Cover
Gazdaság
Nagy István: Szorosabb agrárdiplomáciai és gazdasági kapcsolatok Vietnammal
2018-07-0710:04
Nagy István, Agrárminisztérium, magyarország, vietnám
Dinamikusan bővült a külkereskedelmi forgalom a mezőgazdasági termékek területén Ázsiában az elmúlt években - közölte az Agrárminisztérium szombaton az MTI-vel Nagy István miniszter vietnami látogatásáról beszámolva.
A tárca közleménye szerint Nagy István erről egy magyar-vietnami baromfitenyésztési üzem ünnepélyes alapkőletételén beszélt, azt hangsúlyozva, hogy Magyarország számára az ázsiai piac komoly erőforrást jelent, ezért alakítanak ki szoros agrárdiplomáciai kapcsolatokat Vietnammal.

A tenyésztési és keltetési létesítmény a magyar Mastergood Kft. és helyi partnere befektetésével épülhet meg. A komplexum várható bekerülési értéke 12,5 millió euró lesz. Ennek több mint felét - 60 százalékát - a magyar gép és technológiagyártók fogják biztosítani - írták a közleményben.

Nagy István hivatalos vietnami útja során egyeztetést folytatott Nguyen Xuan Cuong mezőgazdasági miniszterrel, akivel többek között agrárgazdasági, állat- és növényegészségügyi, erdészeti, valamint élelmiszerbiztonsági kérdésekről tárgyaltak.

A két miniszter megállapodott abban, hogy további lehetőségek nyílhatnak a magyar cégek számára Vietnamban az erdészet és a sertésszektor területén.

A csaknem 100 millió lakosú ázsiai országban a korábbi évtizedekben sikeres együttműködés volt a baromfiágazatban. A mostani látogatással a magyar hivatalos és vállalati szféra számára is új lehetőségek nyílnak meg az ASEAN országok piaca felé - írták.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ