Cropped landscape
Gazdaság
Fónagy János: Technikai jellegű az állami vagyonról szóló törvénymódosítás
2018-07-0419:54
További, jelenleg még külföldi tulajdonban lévő cégek felvásárlását tervezi a kormány – erről Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda államtitkára beszélt Napi aktuális című műsorunkban. A politikus az állami vagyonról szóló törvény módosítása kapcsán elmondta: a változás pusztán technikai jellegű, igaztalanok azok az ellenzéki támadások, miszerint a kormány a saját embereit akarja az állami cégek vezetői székébe ültetni. 
Fónagy János felidézte: korábban, az egységes állami vagyonkezelés jegyében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kezelt mintegy négyszáz állami vállalatot. Most azoknak a vállalatoknak a vagyonfelügyeletét, melyek más szaktárcák érdekeltségi körébe tartoznak, megkapták a szakmai hatáskörrel és illetékességgel bíró vállalatok. Így, ahol a piac és a szakmai követelmények indokolják, legyen lehetőség arra, hogy kormány- vagy miniszteri biztost nevezzenek ki egy adott gazdasági társaság élére – mondta az államtitkár.

Kiemelte: azok a politikai formációk és parlamenti pártok, amelyek az elmúlt évtizedekben felelősek voltak a nemzeti vagyonért, iparágak megszűnéséért, a csökkenő állami vagyonért azok az elmúlt időszakban azért szidtak minket, mert mi igyekeztünk visszavásárolni az energiaszolgáltatókat, erőműveket, valamint a gáz- és olajtárolókat.
Mindennek a teteje, hogy egy technikai jellegű vagyontörvény módosítás kapcsán ezt a szemünkre hányják
- tette hozzá az államtitkár.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ