Cropped landscape
Belföld
Keménymag: Fura, hogy egy álprobléma német kormányválságot okozott
2018-07-0321:59
Magyarország győzelméről zárult a migrációról szóló brüsszeli csúcs, pedig régóta halljuk az ellenzéki pártoktól és a balliberális médiából, hogy a migráció egy álprobléma. Ez az álprobléma annyira valós, hogy nyugati vezetők is elismerték, hogy a migráció az uniós tagállamok legfontosabb megoldandó kérdése. A Keménymagban ezzel kapcsolatban is elmondták véleményüket a közéleti B-közép tagjai, azaz Megadja Gábor, a 888.hu publicistája, Ambrózy Áron, a PestiSrácok újságírója, Apáti Bence, a Magyar Idők főmunkatársa és Jeszenszky Zsolt politikai hobbista. 
Végre eljutottunk odáig, hogy az EU-ban foglalkoznak a migráció kérdésével - mondta Jeszenszky Zsolt, aki szerint évekre szóló, a helyzetet stabilizáló megoldásra van szükség, de egyelőre nem ilyen született. Azt hiányolja csak, hogy egy olyan félmondat sem hangzik el sehol, hogy "bocsánat, tévedtünk." Euforikus állapotba kerülnék, ha egyszer olvashatnék valami hasonlót egy balliberális publicistától - tette hozzá.

Ambrózy Áron kiemelte: egy felhő elvonult fölülünk, az eldőlt, hogy ilyen ügyekben a miniszterelnökök tanácsa dönt majd, a jövőben nem fogják ezt a kérdést a belügyminiszterek tanácsába delegálni, ahol feles többséggel is lehet dönteni. 

Apáti Bence felidézte: évek óta azt hallgatjuk, hogy a migráció álprobléma, hogy csak a fideszes tanácsadók találták ezt ki, hogy eltereljék a figyelmet a "oktatás-egészségügy-jogállamiság" kérdésköréről. Ma azt látjuk, hogy Európa vezetői a legfontosabb problémának nevezik a bevándorlást, sőt Merkel sorsa is ezen fog eldőlni.
Megadja Gábor szerint ez egy lépés a győzelem felé. A probléma az, hogy a "derék európai haladók" úgy képzelik ezt el, hogy felállítjuk a hotspot-okat Európa határain kívül, aztán majd onnan kezdik el behozni Európába a migránsokat. Sajnos a határőrizetről most sem volt szó - hangsúlyozta. 

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Keménymag
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ