Cover
Külföld
Földi László: A realitás győzött a kvóták felett
2018-07-0217:04
Teljesen egyértelmű volt évekkel ezelőtt is, hogy a kötelező betelepítési kvóta bevezetésére semmilyen reális lehetőség nincs - jelentette ki Földi László biztonságpolitikai szakértő az ECHO TV Heti terror című műsorában. Azért nem volt realitása, mert a kvóták nem a migrációról szóltak, hanem arról a fajta bevándorlásról, amit a háttérben támogatnak - tette hozzá.
Földi László kiemelte: Európában rendkívül megosztott erőviszonyok vannak, folyamatosak a viták, 180 fokos koncepcióváltások határozzák a működést. 
Nagyon jó, hogy a kvóta lekerült a napirendről, de sosem volt reális, hogy ott legyen
- hangsúlyozta a szakértő.

Nógrádi György úgy látja, hogy a Földközi-tenger térségében működő NGO-k működése az európai rendszer ellen van, de mostanra Európa abban már egyetért, hogy nem kellenek az illegális migránsok. 
A hotspot-okkal kapcsolatban az a legnagyobb probléma, hogy senki sem akarja. Megszületett egy brüsszeli döntés, ami azt mondja, hogy létre kell hozni befogadóállomásokat az EU határainál is a határokon kívül is. A Marokkó, Egyiptom, Tunézia már jelezte, hogy erre nem hajlandó. Az elmélet gyönyörű, de a gyakorlat megint nem megy
 - szögezte le a biztonságpolitikai szakértő.

Földi László hozzátette: a hotspot létrehozása nem az első lépcső, az első lépés az lenne, hogy lezárják a határokat, de ezzel kapcsolatban még mindig nem született döntés.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Heti terror
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ