Cover
Belföld
Kovács Zoltán: Nekünk a magyar emberek érdekeit kell képviselnünk minden fórumon
2018-07-0119:58
A V4-es szövetség a migrációs válság hatására virágzott ki és mutatta meg erejét - mondta Kovács Zoltán az ECHO TV Echo-mérleg című műsorában. A kormányszóvivő hangsúlyozta: most sikerült a négy ország érdekeit érvényesíteni Brüsszelben, azonban a bevándorlás kérdésében további viták várhatók.
A V4-ek ugyan csatát nyertek a menekültek szétosztásával kapcsolatban, de még nem lélegezhetünk fel - hangsúlyozta Kovács Zoltán. 

Az önmagában egy óriási eredmény, hogy a közép-európai államok hangjának hallatása és politikai kisugárzása érezhető egész Közép-Európában. A legutóbbi V4-es találkozón teljesen bebizonyosodott, hogy Ausztria is osztja a migráció kérdésében a V4-ek által képviselt elveket - magyarázta. 
 
Hozzátette: 

mindenkinek az az érdeke, hogy egy irányba mozduljon Európa, mi ezt három éve mondjuk és lehetőleg ez az irány, ne migrációpárti legyen. 

A bevándorlást segítő civil szervezetek kapcsán a kormányszóvivő azt mondta: az Európai Tanácsnak nem volt más választása, minthogy a törvények betartására szólítja fel az NGO-kat. Kovács Zoltán leszögezte: a Földközi-tengeren migránsokat szállító hajók egyértelműen megszegik a nemzetközi jogot.
Több fronton támadták a magyar álláspontot, hogy bele akar avatkozni a német belpolitikába vagy személyes konfliktus befolyásolja a migráció kérdésében. Kovács Zoltán hangsúlyozta:

 Nekünk a magyar emberek érdekeit kell képviselnünk minden fórumon.
A teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Echo-mérleg
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ