A legkiválóbb nedűket készítő borászok pénteken a balatonfüredi jachtklubban vették át az arany-, az ezüst- és a bronzdíjat. A Garamvári Szőlőbirtok 2017-es sauvignon blanc-ja lett az idei év legjobb fehérbora, az év legkiválóbb vörösbora címet pedig a Bujdosó Szőlőbirtok 2015. évi Ibitubája kapta. A legjobb rozét megillető nagydíjat a Hoffmann Pincészet 2017-es cabernet sauvignon rozéjának ítélte a zsűri. A pezsgők versenyében Garamváriék 2014-es brut nature-ja végzett az első helyen, a legjobb desszertbor címet pedig a Bezerics Borászat késői szüretelésű szőlőből készült 2017. évi cserszegi fűszerese kapta.
A megméretésen minden évben a balatoni borrégiók hegyközségeinek regisztrált tagjai vehetnek részt, további feltétel, hogy a termelőnek legalább kétszáz palackos készlete legyen a nevezett borból.
Magyar Idők