Cropped landscape
Gazdaság
ÁSZ: Megalapozott a 2019-es központi költségvetési törvényről szóló javaslat
2018-06-2612:55
állami számvevőszék, 2019, központi költségvetés, törvényjavaslat
Megalapozott a 2019-es központi költségvetési törvényről szóló javaslat, támogatja a költségvetés stabilitását, hozzájárul a gazdaság fenntartható növekedéséhez és kifehérítéséhez - közölte kedden az Állami Számvevőszék (ÁSZ).
A hivatal honlapján olvasható vélemény szerint a törvényjavaslat elkészítésekor a tervezést végző szervezetek a jogszabályi és egyéb belső előírások szerint jártak el. A költségvetési törvényről szóló javaslat szerkezete és tartalma összhangban van a jogszabályi előírásokkal, a felelős költségvetési gazdálkodás követelménye teljesül - tették hozzá. 
    
Az ÁSZ szerint a bevételi előirányzatok teljes körűen megalapozottak. 
A kiadási előirányzatok 92,5 százalékát megalapozottnak, 7,49 százalékát részben megalapozottnak, a fennmaradó 0,01 százalékát nem megalapozottnak ítélték. A feltárt kockázatok megfelelő költségvetési intézkedésekkel kezelhetőek, az Országvédelmi Alapban rendelkezésre álló 60 milliárd forint elegendő biztonsági tartalékot jelent a fennmaradó költségvetési kockázatok kivédésére - írták. 
    
A közlemény szerint Domokos László, az ÁSZ elnöke a számvevőszéki véleményt átadta Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének. 
 
MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ